Lhasa Apso

BIS. Champion EL Minja's Thsang-Pa

Words   For   Thsang-Pa last added 20 AUGUST 2009Slechts eenmaal heb ik Thsang-Pa ontmoet maar vergeten ben ik hem nog lang niet. Het is een zeer fraaie Lhasa Apso en het doet mij deugd dat hij zoveel gewonnen heeft in zijn leven. Wat hem echter onvergetelijk maakt is de grote waardigheid die hij uitstraalt. Prachtig!

Bedankt dat ik hem heb mogen keuren.

J.H.C.Brooijmans-Schallenberg.

 


Der Lhasa Apso Champion-Rüde ´"El Minja's Thsang-Pa" ist einer von den ganz Großen auf der Show-Bühne in der Hundewelt. Ein top-dog - der Rüde kam - sah - und siegte mit Bravour. "Thsang-Pa" präsentierte sich selbstbewusst von hohem Adel, war sich seiner Schönheit bewusst. Ein eye-catcher, der den Richter in seinen Bann zog, er lief exzellent mit viel Aktivität im richtigen Rhythmus.

Wunderbar gepflegt, wie alles Hunde aus diesem Kennel. Ein Haar von bester Textur, sein festes Gebäude mit einer super Nackenlinie  Beeindruckten. Ein Hunde der des wissenden Richters höher schlagen lässt, seine Erfolge schlagen sich in seinen unendlichen Titeln nieder.

Bravo !

Mein Kompliment an die Züchterin, es war mir immer wieder eine Freude diesen Rüden richten zu dürfen.


Joachim Weinberg

Internationaler Toy-Richter seit 33 Jahren

Hamburg, den 07.02.2006

 


A Lhasa Apso One in a millon!

Thsang-Pa

You're one in a million,
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
I've been looking for that special one
And when I thought that all the hope was gone
You bark, and there you were and I was gone
I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me, Yeah
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me
A dog our in a million!

Thanks for all those years of fun and hope many more to come,

Love you

Frank


Mr. Wagtail.

Lhasa Apsos are a bit reserved by nature, they like to decide what, when and with whom themselves. Actually it's rare to see a really outgoing Lhasa, not so with El Minja's Thsang-Pa. Not that he is everybodys friend but he just oozes pleasure when he is with the people who love and serve him. He makes people smile just by being his wonderfull self.  So, yes, I remember Thsang-Pa as an extreemly succesfull showdog but I'll most remember him for his wagging tail.

See you, mr. Wagtail !

Joep Reuvers


Thsang-Pa een ware Kampioen,

Een paar jaar geleden zag ik tijdens een show een prachtige blonde Lhasa die letterlijk en figuurlijk op de trimtafel stond te stampen en blaffen om de ring in te mogen. Op volgende shows ging ik er op letten en steeds weer zag ik het plezier waarmee deze hond showde, plus dat hij ook nog heel vaak won.  Later had ik het genoegen hem te leren kennen in huiselijke kring.
In een woord geweldig, niet alleen een showhond maar ook een knuffelbeer, speelbeest en super sociaal. Al deze hoedanigheden maken hem voor mij uniek en een heel groot KAMPIOEN.


Gerda de Vries.


Thsang-Pa

Jou leren kennen op de show en thuis waar jij de harten van iedereen sneller laat kloppen.  Als jij op show de ring in komt dan is die helemaal van jou.
Wat een geweldige hond om te zien ben je toch. Deze eigenschap zie ik terug in jouw dochters Thamina en Na-Ri. Jij laat jouw kwaliteiten zien waar je komt en wat je ook doet. Niemand kan om jou heen.  Thuis ben je een grote knuffelbeer voor de mensen die je kent en heel erg graag mag.  Ondeugend en al, want er gaat geen loops meisje voorbij waarvan jij niet weet wanneer het tijd is om te dekken.  Dit laat jij ons heel goed weten door ons de oren van ons hoofd te praten.
Samen met Flame zet jij ook graag de boel op zijn kop,bietsen om koeken is jullie niet vreemd en hierbij helpen jullie elkaar goed. Kortom een geweldige hond die zijn sporen in de showring en fok bewezen heeft en ook doorgeeft.  Ik kijk er heel erg naar uit om veel thuis te zijn met jou en veel te knuffelen want dat doe je heel graag.

Lia en Flame


Thsang-Pa heb ik leren kennen doordat Lia op ging passen als Frank en Sylvia naar show gingen.  Vroeger ging hij mee en kwam hij als winnaar naar huis. Later vond hij het prachtig als hij een keer thuis bleef bij Lia want dan was het feest.  Frank heeft mij als oma van de honden gedoopt en ik ben daar best trots op. Als ik kom moet Thsang-Pa altijd op mijn arm kroelen en heeft dan een snoet van zien jullie het allemaal wel?  Verder is er niets mooier als ik samen met hem en de bal speel. Feest is het als ik eens blijf slapen, want dan mag hij altijd een poosje op bed in het holletje bij oma kroelen.
Verder wil je ook altijd met tante Flame keutelen samen langs de zeedijk of bij oma thuis. Jij bent oma’s grote vent en ik hoop dat we nog lang samen mogen knuffelen want je bent een schat.  Geniet er heerlijk van dat je nu thuis blijft als er show is want je hebt het stokje doorgegeven aan je dochter Thamina en je vriend Kalif. Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen.

Oma Ria


Ik heb het genoegen gehad om vaak met mijn Papillonreu Antony en met El Minja's Thsang-Pa in de Erering te staan!  Met een prachtige Lhasa Apso zoals Thsang-Pa mag je het woord concurrent niet gebruiken. Deze hond verdiende het dubbel en dwars om de Top Toy van de Tophonden competitie 2004 te zijn!! Ik bewonderde Thsang-Pa om zijn schitterend totaal beeld en verzorging. (een compliment voor Frank en Sylvia) Thsang-Pa is een werkelijk groot ambassadeur voor zijn ras. Ik zeg nadrukkelijk is, want het is gewoon een schitterende hond. Thsang-Pa het ga je goed en het is altijd een genoegen geweest om samen met jou in de Erering te staan.

Carine Rutten en Antony


A wonderful record, "WELL DONE!" THSANG-PA !

What a pleasure to judge this dog excellent mover, superb temperament and stunning presentation.  My thanks to his owner, breeder and handler, for allowing me to have the chance to judge him at the Pinckster show in Arnhem.

There are "dogs,and there are dogs--- but this is a GREAT dog".

Keep the flag flying with his progeny and have many more great wins.

Very Best Regards,


Edith M Hogg.

Int. All Breeds Judge. Durban,South Africa.

("Longformacus" West Highland White Terriers and Labrador Retrievers)
 


In order to get a real "Feeling" to a particular breed,
a judge has to see an exceptional specimen......

It was some years ago in Leeuwarden  where I was to judge Lhasas.
The class entered the ring...... and there he was - the most
spectacular Lhasa I had ever seen.

He won, of course, and I gave him the group as well.

For him "EL Minja's Thsang-Pa" it was just one more win,
and not even an important one (as I realized later).

But for me, it was the most important lesson that set my standard in judging this breed!

Since that day I have judged Lhasa Apsos in several countries but, first and foremost,
I feel I understand the breed and I do enjoy judging it.

Thanks for the lesson and the experience to remember!

Mr.Miroslaw Redlicky 

FCI Int. Judge Group 1, 2, 5 and 9

POLAND

LisiurA Welsh Corgi's


Beste Thsang-Pa

Ik heb je op de shows leren kennen als een schitterende reu met een pittig karakter.
En niet te vergeten een super vacht, waar menig lhasa niet aan kan tippen.

Het was ook voor mij wellicht een eer dat ik ook wel eens naast je heb mogen staan en samen met je geplaats werd in de kampioensklasse.
Ik wil je feliciteren met je grootse carriere en vooral je sportiviteit.

En onze complimenten voor je website een groot eerbetoon aan jouw bestaan

Namens ,


Leonie Scholten-van Denderen


Beste Thsang-Pa,

Laatst heb ik jou nog gezien op de Winner. Je stond gewoon te springen om in de ring te mogen lopen. Toen de keurmeester kwam had je er veel plezier in. Wat een hond uit de duizend ben jij toch. Een imposante Lhasa Apso met een schitterende uitstraling. Geen enkele hond zal een carrière zoals die van jou kunnen evenaren. Nu ga je met pensioen, geniet ervan. Je zal in de watten gelegd worden door je baasje en je vrouwtje, die je adoreren.

Beste groeten,
Dina D'Hondt
 El Minja's Ba-Sha

 


Beste Thsang-Pa

Alhoewel ik je maar 1 keer heb gezien in huiselijke sfeer heb je bij ons een grote indruk nagelaten.  De kwaliteiten de jij bezit, heb je doorgegeven aan je zoon Darshan die bij ons is terechtgekomen.  Zoals jij is hij speels, lief en heeft een zekere waardigheid die wij enorm apprecieren.

Dankzij jou hebben wij een pracht van een lhasa, bedankt hiervoor en wij wensen je nog vele jaren van speels geluk.

Martine en Kamiel Schiemsky


Beste lieve viervoeter Thsang-Pa,
Na een supercarrière dan nu maar heerlijk genieten van je pensioen..................
groetjes en een poot van
Ingrid


My dear and remembered Thsang-Pa:

Your Mom & Dad are in the right way: "you are one in a million".

I saw a beautiful dog some years ago at a website. This dog was El Minja's Thsang-Pa.

I fell in love with this dog.

I had a dream. I dreamed from a dog like you to owned. When I woke up, I though this is an impossible dream, to own a Lhasa like you, Thsang-Pa.

I met you last summer, and I could see that you are more than beautiful. Your movement is perfect, your fabulous coat, your wonderful head,... but you are too very nice, very affectionate, very loving, very amused. You are perfect in all the senses.

I will remember you all my life: your kisses, your barks, ... and you playing and running by the beach this morning, in June.

I had a few wonderful and unforgettable days with you and your family in your home, in Holland, and I am most happy since then, because I have one of your beautiful sons:

El Minja's Gold-Digger. The most similar to you.

My dream is reality.

Thank you very much, Sylvia, Frank & Thsang-Pa,

and all the El Minja's Lhasas, all wonderful!

Ruth Revillas
 


I wish Thsang-Pa a long and successful retired family life !

Kind Regards,

Catherine DITTEL


Dear Frank & Sylvia
I write this message with mixed emotions, sorrow because we will never see this beautiful male shown in the ring again. What a wonderful dog he is, every breeder to include myself strives to be blessed with a Dog like Thsang-Pa.

He is not only beautiful to look at but to know his wonderful personality. I thank you again for sharing your home, time and some lessons which I desperately needed. Also for trusting me with three of your wonderful dogs, they still amaze me and I feel honored to be a part of their lives. Both Frank and yourself should feel very proud of Thsang-Pa but also all of the HARD work both of you have put in time and time again.

I will not say good bye to Thsang-Pa, I have a feeling we will be seeing a lot of him in his off spring.

Good luck Thsang-Pa, you have earned the right to relax, have fun and spend many days, hours with parents who love you more than anything.

Your Friend Susan Pope


Dear Thsang-Pa


Just you and Love! the words are small
Four little letters unto each;
And yet you will not find in all
The wide and gracious range of speech
Two more so tenderly complete:
When angels talk in Heaven above,
I'm sure they have no words more sweet
Than my darling Thsang-Pa and Love.

Just you Thsang-Pa and Love! the words are small
Four little letters unto each;
And yet you will not find in all
The wide and gracious range of speech
Two more so tenderly complete:
When angels talk in Heaven above,
I'm sure they have no words more sweet
Than my darling Thsang-Pa and Love.

Just you and Love! it's hard to guess
Which of the two were best to gain;
Life without your Love is bitterness;
Love without you is often pain.
No! each alone will seldom do;
Somehow they travel hand and glove:
If you win one you must have two,
Both; the majesty of beauty my darling Thsang-Pa and Love

And if you've both, well then I'm sure
You ought to sing the whole day long;
It doesn't matter if you're alone in the world
With these to make divine your song.
And so I praise fully repeat,
When angels talk in Heaven above,
There are no words more simply sweet
Than Thsang-Pa with his majesty beauty and Love.
You are lord of a place bounded like a dream…
Yes,
Because of you I started to breed,
I came from far way, special to see you
and it's turns my life...
Now, like a big family we stay all ways together.
With El Minja's & Thsang-Pa

 
Love form Brasil
Mirian Kracochansky
and El Minja's Roi and Moi


What a beautiful dog. Unfortunately I never saw him "live" but you can
see that he is something very special.

Good luck with everything in the future and a big kiss to that handsome
lhasa boy

Kind regards
Birgitte Pingel
 


 

Feel free to send EL Minja's Thsang-Pa your article, use his personal email address;

email to Thsang-Pa

Copyright Policy statement


His Career | His Life | Sponsor | Message Board | Thank You | Site Map | Links | Copyright Policy