Start Omhoog Lhasa Apso kennel EL Minja's,world famous Lhasa Apso kennel represented in all continents

Vachtverzorging bij de Lhasa Apso

De Vachtverzorging van de Lhasa Apso

De vacht van een Lhasa Apso in een sieraad voor het oog, als deze goed verzorgt is!

Vaak zien we kortgeknipte Lhasas of helemaal in de klit en erger nog Lhasas met vervilde vachten, helaas komt dit ook voor bij sommige fokkers. Vaak ligt het probleem dat de eigenaren niet weten hoe de vacht te verzorgen, slecht geïnformeerd door de fokker.

Als nieuwe eigenaar moet U de Lhasa Apso pup al beginnen met het wennen aan borstelen. Op schoot of op de grond of u legt de hond op tafel. Borstelen is geen spelletje en dat zult u hem van begin af aan moeten leren. Dus niet toestaan dat hij in de borstel bijt of en loopje met u neemt. Borstelen is een serieuze zaak en voor baas en hond.

Begin de pup te leren wat borstelen als u de pup niet van jongs af aan leer wat borstelen is dan heeft u hier later spijt van. Het probleem is daar als de vacht langer is en er klitten erin zitten, waardoor het borstelen een nare ervaring word. Borstelen is ook een sociaal contact met uw pup en leer hem op zijn zij te liggen.

U borstelt de vacht in lagen, begint met de staart daarna onderaan de achtervoeten aan en borstelt in lagen omhoog, zodat u tussen de lagen de huid kunt zien. Probeer hierin een vast patroon aan te houden, borstel in lagen omhoog naar het lijf en richting het hoofd, van de voorvoetjes op de zelfde manier naar het hoofd toe. Gebruik een grove kam om na het borstelen de vacht nog eens door te kammen om gebroken en dode haren er alsnog uit te halen, het is tevens een controle op eventuele achtergebleven klitten.

Borstel om te beginnen eerst de linkerzijde van het lichaam en dan de andere zijde van het lichaam. Als laatste met de staart. Zo weet uw Lhasa Apso in een kort tijdbestek exact hoever u bent en wat hem nog te wachten staat. Iedere keer als uw hond braaf is geweest, beloon de hond dan, laat duidelijk merken wat u goed vindt.

Eindig iedere borstelbeurt met hem te prijzen, dat uw Lhasa een mooie hond is!

Borstelen en kammen doen we met een pinnenborstel er zijn diverse goede merken zoals Hindes die gepolijste stalen pinnen heeft. We gebruiken de borstel door voorzichtig door de vacht te gaan, maar ook niet té voorzichtig. Het overschot aan ondervacht haalt u eruit. In de ondervacht komen de klitten voor.

Lhasa Apsos op de leeftijd tussen de 8 -15 maanden krijgen op deze leeftijd een vacht wisseling, die zich openbaart door ineens een heleboel klitten te krijgen. In deze periode moet u veel borstelen. Beter één keer in de week goed, als elke dag verkeerd of niet grondig genoeg! Indien er problemen zijn met vachtverzorging raadpleeg dan de fokker van uw hond. Of bel mij, dat mag ook.


 

 

 

 

 

 

 

Lhasa Apso puppies for sale Breed Information

Lhasa Apso information, Tibetan dogs from the roof of the world - dog breeder EL Minja's kennel